Godišnji horoskop za 2016-tu

Godišnji horoskop za 2016-tu

za 2016-tu

OVAN

U 2016. godinu ulazite veoma ambiciozno i već u prva tri meseca mnogi Ovnovi će menjati posao ili će doživeti promene statusa ili mesta boravka. Godina je izuzetno povoljna, naročito prva i zadnja četiri meseca u godini, za sva poslovna dešavanja, ali i za rešavanja i razrešavanja mnogih zakonskih, pravnih ili administrativnih problema kao i za rešavanja pitanja dugovanja.

Mnogi Ovnovi će se odlučiti za karijeru u inostranstvu ili uopšte za započinjanje nečeg novog, kao i za prihvatanje ponuda koje se tiču privatnog posla, preseljenja ili inostranstva. Na momente neće biti lako i promene bi mogle da imaju prizvuk prisilnog, ali svakako će biti povoljne, pa dilemama nema mesta. Jedino maksimalno izbegavajte poslovanje u mutnim vodama i na crno i petljanje sa sumnjivim likovima. Nikako se ne suprotstavljajte promenama, jer ih svakako nećete izbeći.

Finansijska situacija tokom 2016. će biti povoljna, a sigurni novčani dobici sleduju na samom početku godine i tokom jesenjih meseci. I partnerski, pa i porodični odnosi, će doživeti velike preokrete sa naglaskom da će mnogi jednu vezu prekinuti da bi započeli drugu, ili će dolaziti do izvesnih problema vezanih za starije članove domaćinstva. Oni pripadnici znaka koji su sami mogu doživeti fatalan susret tokom prva četiri meseca i od oktobra pa do kraja godine.

Zdravstveno je moguća obnova nekih hroničnih problema, ali naglašeno vodite računa u saobraćaju moguće su povrede glave tokom cele godine.

BIK

U 2016. Bikovi ulaze sa velikim optimizmom, ali morate biti oprezni da vas preveliki optimizam ne ponese u gubitak i u razočarenje. Jupiter iz znaka Device će vam doneti velika poboljšanja života, kao i mnogo povoljnosti i dobitaka. Povoljan uticaj Plutona iz znaka Jarca omogućiće vam i da rešite svoje partnerske probleme i odnose, pa će mnogi slobodni Bikovi naći svoju drugu polovinu i svoju karmički srodnu dušu. Dakle, i emotivno i poslovno očekujte da ćete realizovati mnoge zaostale poslove, započeti nove, a mnogi Bikovi će se vratiti na stara radna mesta.

Povoljan upliv Jupitera omogućiće vam dobitke koji na momente mogu biti i iznad vaših očekivanja kao i rešavanja. Očekujte i vesti vezane za nasledstva, ali i povraćaj zaostalog novca. Izmirićete ili naplatiti dugove. Godina je izuzetno dobra ako planirate da dižete kredit. Finansije će biti snažne, ali očekujte poveće troškove oko polovine godine. Na polju ljubavi je bezmalo idealno i svi koji planiraju potomstvo, a i oni koji ne planiraju mogu očekivati da tok proleća i leta bude izuzetno plodan. Iskoristite vaših pet minuta i ako ste dosad i bili tvrdoglavi budite više spremni na kompromis. Mnogi će obnoviti veze bilo da su se samo posvađali ili razveli, a mnogima će se stare ljubavi vraćati intenzivno u život.

Zdravstveno bi mogli biti prisutni problemi sa krvotokom i nogama.

BLIZANCI

Godina pred vama će biti sa dosta napetosti iz razloga poslovnih poteškoća i nerešenih sporova. Jupiter iz znaka Device i Saturn iz znaka Strelca kao i Neptun iz znaka Riba vam neće biti previše skloni i tokom ove godine, pa morate biti stvarno oprezni u svim segmentima života.

Svaki prevelik rizik bi mogao da vas odvede u ćorsokak ili u gubitak. Ne kockajte se sa zakonom ili propisima i ne planirajte ništa na veliko kao ni odlaske i putovanja. Sa druge strane ove loše konstelacije bi mogle uzrokovati i određene povoljnosti. Period proleća i pogotovo period od septembra bi mogao biti veoma povoljan. Imaćete sjajnu priliku da se istaknete na poslu, ali i da se konačno izborite za povišicu i verovatno uspeti da se rešite nagomilanih problema. Zvezde vam neće biti posebno naklonjene, ali to ne znači da nećete dobiti podršku od starih prijatelja, starih partnera ili starijih osoba uopšte, kao i uspešno okončanje eventualnih sudskih sporova sa naglaskom na kraj leta i tok jeseni.

Polje finansija je nestabilno, ali krajem godine očekujte finansijski dobitak koji će vas oporaviti. Polje ljubavi, pogotovo ako ste slobodni, će obeležiti jedan fanatično uporan Jarac ili Strelac koji vas neće ostavljati na miru, ali ni ravnodušnim. Ali i ako niste slobodni budite oprezni da to ne postanete. Razmirice u braku će postajati sve češće i teže i realan ishod je razilaženje. Uzrok problema i razilaženja mogu biti finansijski problemi, ali i treća osoba koja bi mogla da se pojavi i napravi razdor.

U pogledu zdravlja, mogući su problemi sa plućima kao i reumatske tegobe i problemi sa zglobovima.

RAK

Godina na momente neće biti laka, posebno tokom prve polovine 2016. ali vi ćete svakako i bez obzira na sve odisati zadovoljstvom. Na to će najviše uticati harmonija koja vlada na poslovnom, ali i emotivnom planu. Kad kažem da godina na momente neće biti laka mislim na moguće probleme koji će vas naterati da promenite svoje stavove, ali i odnose prema okruženju a mnogi će Rakovi doživeti kompletne transformacije i promene. Te promene neće same po sebi biti lake i iziskivaće određene i psihičke i fizičke napore, ali je ishod pozitivan. Uz podršku Jupitera iz znaka Device možete očekivati apsolutnu podršku i protežiranje od strane bliskih nadređenih i šefova kao i mnogo povoljnosti u poslovanju kao i u svakodnevnom životu. U to se ubrajaju i dobri partnerski odnosi u smislu ortakluka, kao i moguća uspešno rešena zakonska pitanja, kao i dobre ponude vezane za inostranstvo ili inostrana predstavništva.

Polje finansija će biti dosta jako i očekuju vas iznenadni dobici. Mnogi Rakovi će uspešno rešavati pitanja nekretnina, a i doživljavati uspešna pomeranja u karijeri i zapošljavanje. Isto važi i za polje ljubavi. Ljubav će procvetati, a mnogi će doživeti fatalnu ljubav na poslu ili sa nekim sa kime poslovno sarađuju ili sa nekim ko živi u vašem neposrednom okruženju. Jedini savet je da se ni slučajno ne upuštate u tajne veze ili bilo kakve vrste manipulativnog delovanja, bilo da se radi o poslu ili emocijama, jer to vodi direktno u propast.

Zdravstveno, redovno kontrolišite grudni koš i grudi.

LAV

Pred vama je lep i rekao bih ekstremno stabilan period. Imaćete naglašenu potrebu da se iskažete i dokažete kao autoritet, a tokom 2016. će vam bukvalno sve polaziti za rukom. Materijalna situacija će biti na zavidnom nivou, pogotovo u periodu od februara do avgusta da bi u periodu od septembra do kraja godine bili nagrađeni za uspeh koji ste postigli tokom prošlog perioda. Moguće da se radi i o zaslugama koje ste zaslužili ili zaradili na neki način mnogo godina unazad. Kada kažem materijalna situacija prvenstveno mislim na pitanje obezbeđivanja materijalnih dobara, ali da bi se to u potpunosti ostvarilo Saturn iz znaka Strelca će vam obezbediti stabilne poslove, zaposlenje i sigurnu budućnost.

Sigurne novčane dobitke očekujte u periodu proleća koji će moguće stizati iz više izvora. Ako su postojali nagomilani problemi ili zaostali iz nekog prošlog perioda i godina tokom 2016. će biti rešeni. Očekujte zvanična rešenja i odluke.

Polje ljubavi će obeležiti neko iz znaka Jarca i Strelca i očekujte potpuno iznenadan susret na potpuno neobičnom mestu i sa potpuno neobičnom osobom. Očekujte i da vam moguća veza, ako ste slobodni, donese i materijalnu dobit ili bar mogućnost za tako nešto, a ako ste u vezi ili braku pogotovo, očekujte da preko ili uz partnera ostvarite dodatne povoljnosti i uspeh. Svakako i jedni i drugi biće prijatno iznenađeni. Neko će biti u vezi ili ne onako kao treći ili bivši, uspeti da pokrene bujicu pozitivne energije i strasti, bićete na velikom iskušenju tokom proleća. Neko od vaših prijatelja ili neko sa kime poslovno sarađujete bi vam mogao postati i nešto više.

Zdravstveno su mogući stomačni problemi, problemi sa cirkulacijom sa naglaskom na venama nogu.

DEVICA

Pred vama je u najblažem izrazu zanimljiv period. Saturn iz znaka Strelca vam nimalo nije sklon a Jupiter u vašem znaku treba da napravi ravnotežu. Sa poslovne strane možete očekivati uspeh, ali će se on, osim što će biti na mišiće, odnositi uglavnom na početke privatnog poslovanja u vašem bliskom okruženju. Neko ko je deo porodice ili u najdaljem tumačenju neko ko vam znači za porodicu, i kao da jeste član ili deo porodice, odigraće ključnu ulogu vezanu za vaš poslovni status, ali i u pokretanju privatnog biznisa i po pitanju nekretnina.

Prva tri meseca 2016. predstavljaju period oporavka i zanimljivih šansi i mogućnosti da se finansijska situacija dovede u red. Period proleća će biti veoma težak i u sebi će nositi malo veće probleme i prekide poslovanja ili promene koje će biti turbulentne i u tom periodu nije preporučljivo ulaziti u bilo kakve poslovne projekte iz razloga što se jako teško realizuju kao i iz razloga mogućnosti previda, prevare ili neprijatnosti sa zakonom.

Period leta će biti povoljan kada uz određena usporavanja ipak možete ostvariti zamisli, otputovati, rešiti jedan važan problem, ali će to biti na određen način prelomni period kada bi trebalo da donesete jednu važnu odluku. Da bi uspeli ne smete biti toliki perfekcionista kao što jeste, već stvarno odlučni. Naročito u toku jula kada će se od vas očekivati da presečete Gordijev čvor.

Polje ljubavi biće veoma zanimljivo kada će se mnoge Device naći u strasnom ljubavnom trouglu. Saturn će postaviti situaciju iskušenja, gde ćete shvatiti da li je vaš odnos trpljenje ili vrednoća. Neptun iz znaka Riba će to rušiti i uvesti vas u jednu veoma romantičnu i zanimljivu priču, najverovatnije baš sa pripadnikom znaka Riba, koji će vas opčiniti. Ako ste u vezi ili braku to neće biti povoljno po vaš status veze, bez obzira koliko opčinjavajuće bilo, ali ako ste slobodni to će biti nešto o čemu sanjate i maštate. U igri su i neko bivši, i Jarac a i Strelac. Veze koje su na relaciji ja ovde druga strana u inostranstvu sigurno uspevaju.

Zdravlje će biti uglavnom stabilno, ali stomačni problemi će postajati sve prisutniji.

VAGA

Pred Vagama je jedna od korektnijih godina u odnosu na prethodne. Jedina stvar koja je potrebna je da se morate više angažovati ukoliko želite da izbijete u prvi plan i budete primećeni i da uticaje koji stižu iz porodičnog kruga ovaj put prihvatite, a ne da odbijate kao što je to do sada bilo. Već od samog početka godine, a posebno od aprila i naročito od maja do septembra, vas čekaju velike promene. Vaši odnosi na poslu će se vidno promeniti, ali i popraviti. Tačnije rečeno, čeka vas i novi posao, ali i stabilna situacija koja bi mogla da vas obezbedi na duge staze, ali moraćete da podnesete na neki način popriličnu žrtvu za to. Promena tog tipa najnaglašenija je u junu. Nečeg ćete morati da se odreknete, ili da izgubite da biste napredovali. Žrtva će biti materijalne prirode, a mogući problemi i žrtve su i na poslovnom planu, odnosno moraćete jedan posao, ma koliko vam stalo do njega, da žrtvujete za drugi.

Nemojte se plašiti ovakvih izazova i iskušenja, jer su oni za vaše dobro. Finansije će vam biti na momente izuzetno dobre, a onda na momente, posebno od juna do septembra ćete nemilice trošiti, što će vam izazvati velike psihoze, a polovinom aprila budite oprezni, jer tada će uslediti manja kriza i gubitak. Polje ljubavi će obeležiti obilje veza i za slobodne i za zauzete.

Karakteristika za 2016. je ta što će se izgubiti vaša poznata neodlučnost i karakteristika nudim, a ne dam. Vage u vezi ili braku su i dalje u krizi i moguće da i brak ili veza bude žrtva.

Zdravstvena situacija je krajnje nestabilna i promenljiva. Bubrezi su vaša senzitivna tačka svakako i na to ste navikli, ali ove godine bi to moglo da bude i veći problem. Šećer.

ŠKORPIJA

Lepa i povoljna godina je pred vama. Puni ste snage. Sve se namestilo u vašu korist i očekujte pomeranja na lestvici uspeha intenzivno tokom cele 2016, kao i značajne poslovne uspehe. Ako ne ostvarite uspeh u januaru i februaru kada je realno procenat ispunjenja veoma visok, period jula i avgusta donosi gotovo sigurna ostvarenje planova. Jedino neki put budite spremni da prihvatite i pokoju kritiku od onih koji vas dobro poznaju.

Tokom 2016. godine moći ćete potpuno da se posvetite poslu, pa i samima sebi i rešite mnoge probleme koji su vam dugo unazad bili teret. Jupiter će mnogima doneti značajnu imovinsku korist, ali i zaposlenja u većim organizacijama, bankama i sl. Neko od prijatelja iz vašeg znaka će biti od znatne pomoći, a mnoge Škorpije će dobiti ponudu za odlazak ili posao u inostranstvu. Ako je u pitanju neko rukovodeće mesto ili pozicija koja zahteva određenu odgovornost, a vaše učešće, kalendarski letnji meseci su gotovo siguran period za uspeh sa naglaskom na jun.

Novčanih problema neće biti i očekujte dosta dobre prihode. Na momente će biti odlaganja, ali očekujte da ćete imati priliku da uložite u nešto vredno što bi vam moglo u budućnosti doneti prihode. Polje ljubavi će biti obeleženo velikim strastima, kontaktima i ljubavlju. Strasna veza je moguća već u februaru, koja bi mogla slobodnima da bude početak nečega što će im obeležiti budućnost. Zauzetima status nije ugrožen, ma šta se dešavalo.

Zdravlje snažno osim sistema za varenje, usled neuredne i nepravilne ishrane. Zadnja loža.

STRELAC

Pred vama je godina za analiziranje i krajnje je vreme da preispitate mogućnosti. Vaši kvaliteti se dovode u pitanje i imaćete konstantan osećaj da vam izmiče tlo pod nogama. Gubite sigurnost, a samim tim i pozicije i šta god da odlučite, pogrešno odlučite ili se završi negativno po vas. Šta god mislili, vi ste većim delom 2016. sami sebi najgori neprijatelj. Saturn u vašem znaku i Jupiter iz znaka Device, kao i Neptun iz znaka Riba vršiće nepovoljan upliv na vaš znak i realno će vam doneti gomilu obaveza, ali i problema. Vrlo verovatno i zakonskih. Jupiter iz znaka Device bi vas mogao baciti u troškove, ali i u probleme vezane za vašu karijeru. Neptun u kolo prevare, laži, obmane, pa i krađe. Ono šta ste do sada radili bi moglo da naiđe na negativne komentare i reakcije, a da vi ne uspete ni na koji način da dokažete bilo šta. Može se desiti da vaše naivno i dečije poimanje te trenutne stvarnosti bude razlog da nazadujete.

Februar i mart bi mogli da vam poprave situaciju, ali jun, jul i avgust idu silaznom putanjom. Vaša materijalna i imovinska situacija bi mogle da se pogoršaju u tom periodu do nivoa iznemoglosti i nemoći. Tek od avgusta i naročito od septembra možete da očekujete novčane dobitke i period kada treba da iskoristite povoljan vetar koji će početi da duva na poslovnoj sceni, a u oktobru, novembru i decembru za trud i zalaganje na poslu sledi nagrada.

Polje ljubavi će biti vrlo nepovoljno i kućna atmosfera će biti nezadovoljavajuća, prepuna realnih sumnji i protkana nepoverenjem, takođe realnim. Veze i brakovi tada plaćaju cenu. Nećete biti pošteđeni prevare ili preljube, pa otvorite oči i kontrolišite partnera, ili i sami pazite da ne budete otkriveni.

Zdravstveno biste mogli imati samo jedan problem, a to je nervna slabost.

JARAC

Jupiter u znaku Device tokom većeg dela 2016. znači da vas tokom celog tog perioda čeka mnogo povoljnosti. Bićete puni energije, otvoreni i raspoloženi za nova iskustva. Jupiter će vam doneti i mnogo opuštenosti, a vaš vladar Saturn u vašem prirodnom drugom polju podstaknuće snagu da se izborite sa svim materijalnim nedaćama, ali i da ih rešite napokon. Ako niste tokom 2015. mogli da uradite značajnije stvari na tom polju tokom proleća i leta 2016. ćete gotovo sigurno uspeti.

Tokom proleća i leta bićete u akciji koja će polovinom godine biti krunisana uspehom i finansijskom satisfakcijom i očekuju vas sigurni novčani dobici i materijalno obezbeđenje. Mnogi Jarčevi će praviti izuzetne kontakte i aranžmane sa inostranstvom i sa institucijama visokog ranga, a svi koji rade u fabrikama koje se bave proizvodnjom i trgovinom automobilima, autobusima i slično, kao i u avio-saobraćaju će imati vanserijskih uspeha. A naročito Jarčevi koji su na bilo koji način u poljoprivredi.

Vaša finansijska situacija će se globalno vidno poboljšati, ali očekujte i da ćete dosta potrošiti ulažući u poslove, ali i moguća putovanja. Polje ljubavi će vam tokom ove godine biti obeleženo tajnom vezom ili mogućom uzbudljivom avanturom.

Zdravstveno, mogući su problemi sa alergijama i kožnim problemima.

VODOLIJA

Svi vaši planovi i sva vaša aktivnost tokom ove godine biće usmereni na posao i zaradu. Pod snažnim uticajem Saturna iz znaka Strelca bićete ekstremno koncentrisani na posao i bavićete se samo time da obezbedite čvrstu i stabilnu budućnost. Mnogim Vodolijama će na tom putu pomoći izvestan vid nasledstva, ali i bez toga, tokom prva tri meseca i tokom avgusta, mnogo toga o čemu već dugo vremena imate brigu biće rešeno.

Vaš vladar Uran iz znaka Ovna i Jupiter iz znaka Device će vam dodatno obezbediti i solidnu zaradu do avgusta, a od septembra na momente i veoma dobru finansijsku situaciju. Ono što je možda najvažnije je stavka da ćete posle mnogo godina imati dovoljno vremena i za privatni život. Biće na momente dosta zamršenih situacija kao i dosta kašnjenja ili sudskih i administrativnih problema, sa naglaskom na imovinska pitanja, ali nikako ne izbegavajte potpisivanje ozbiljnijih ugovora. Ono što je vaše to će biti vaše, a dugovi koje imate će biti rešeni od septembra do kraja godine. Imaćete potpisane ugovore i konačna rešenja. Znaćete na čemu ste već u oktobru i nemojte dozvoljavati da neko drugi donosi odluke umesto vas. Sve je na vašoj strani. Samo ni slučajno ne pokušavajte da dođete do nečeg, što nije vaše ili vam ne pripada.

Vrata inostranstva se vrlo jasno otvaraju i mnogi pripadnici znaka Vodolije će se sasvim ozbiljno razmišljati na tu temu od jeseni. Polje ljubavi ne naglašava mnogo romantike, ali ljubavi i ljubavnih dešavanja da. Pogotovo početkom i krajem godine.

Zdravstveno bi pojačano nerviranje moglo uticati na pad imuniteta.

RIBE

Posebno prvih četiri i zadnja četiri meseca donose pojačanu nervozu i stresne situacije. Istrajnost i upornost ne spadaju baš u vaše vrline, ali savet za 2016. je da ne gubite strpljenje tek tako. Neke razmirice među prijateljima i kolegama na poslu i nešto nalik na svađu preti da poremeti odnose već u februaru. Moguć je i bliski susret sa nekom dominantnom osobom vezanom za vašu prošlost, a naglašena strast takođe može izazvati razmirice i svađe. Odstupite od tvrdoglavih stavova i godinu pred vama će obeležiti uspeh i sreća.

Proleće i leto ćete provesti u lepom raspoloženju, ali pritisak neće prestajati i taj pritisak može proizvesti svađe, prevare i neke vrste izdaje, mogućnost novčanog dobitka u maju, koji će znatno smiriti napetosti. Ne preterujte u sanjarenju i mašti, i ne idealizujte previše nikog. I ne verujte baš svakom. Egoizam nije uvek dobar put. Tokom proleća i leta krasiće vas jaka unutrašnja energija i snaga koje će vam obezbediti potrebnu hladnokrvnost i koncentraciju.

Pojačana aktivnost će biti vezana i za vaše tajne neprijatelje i za one koji vole da rade iza leđa i one koji vas otvoreno ne podnose a tajno vam podmeću klipove u točkove, intrigirajući, pričajući laži, ili pokušavajući da vam „isperu mozak“ i ubace razne „viruse“ od kojih vaš nervni sistem puca. Kompleksi, izdaje, malverzacije, sve je u opticaju do početka proleća i od početka jeseni. Ne ulećite u slatkorečive varijante i ne verujte previše onima koji vas kao sa oduševljenjem prihvataju i nazovi vole.

Od septembra stiže potrebna energija i novac da poslujete punim plućima i očekujte izvestan uspeh na poslovnom planu. Finansijska situacija biće dobra i ulagaćete u nekretnine ili sređivanje kućnog okruženja. Krajem godine moguć je kontakt sa strancima i putovanje. Polje ljubavi će biti nestabilno. Emocije će biti posebno naglašene, a neko iz poslovnog sveta će pokušati bliže da vam priđe iz razloga ljubavi. Ili će vas stara ljubav posetiti i podsetiti na prošlost. To će vam prijati i velike su šanse da uđete u priču.

Zdravstveno, noge će vam biti najviše opterećene, ali obratite pažnju i na pritisak. Nervni sistem.

izvor: vecernje novosti

Related posts